Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація засуджених: що про це думають у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація засуджених: що про це думають у ЗСУ

Засуджені можуть бути корисними на фронті

19 січня 2024, 22:16
Поділіться публікацією:

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін переконаний, що мобілізація засуджених осіб потрібна. На його думку, якщо грамотно організувати процес, такі люди можуть принести користь на фронті. Про це Жорін пише у своєму Telegram-каналі, передає портал "Коментарі".

Мобілізація засуджених: що про це думають у ЗСУ

В Україні можуть дозволити мобілізацію засуджених. Фото з відкритих джерел

"Якщо говорити про тих, хто сидить у в’язниці, питання складне і організаційно, і бюрократично. Звісно, просто розкинути по підрозділах — ідея так собі. А ось сформувати окремі підрозділи з тих, хто на даний момент відбуває ув'язнення, якщо ними будуть командувати виключно професійні військові, — таке може спрацювати. Крім того, це мають бути в певній мірі обмежені по функціоналу підрозділи. Але результат при правильному підході, впевнений, вони зможуть показати", — написав Максим Жорін.

Майор ЗСУ наголосив, що потрібно нарешті дати можливість служити людям з непогашеною судимістю, які в більшості випадків перебувають на випробувальному терміні.

"Серед них є достатньо людей, які мають бажання воювати, але через непогашену судимість їх позбавили права захищати свою країну. Мені здається, немає кращого варіанту пройти цей випробувальний термін, ніж показати себе у війську", — додав військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство юстиції України напрацювало зміни до законодавства, які надають право засудженим громадянам вступати до лав української армії. Чинні норми законодавства не дозволяють засудженим приєднатися до ЗСУ. Зокрема, такої можливості не мають, як ті, хто зараз відбуває покарання, так і ті, хто вже відбув покарання. Через норми чинного законодавства співробітники ТЦК відмовляють людям у мобілізації, якщо в них уже була судимість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини