Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дозволять засудженим воювати: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дозволять засудженим воювати: що відомо

В Україні розробили законопроєкт, який дозволить засудженим воювати

18 січня 2024, 22:03
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції України напрацювало зміни до законодавства, які надають право засудженим громадянам вступати до лав української армії. Про це в ефірі Українського радіо повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає портал "Коментарі".

Чи дозволять засудженим воювати: що відомо

Засудженим українцям можуть дозволити вступати до ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Олена Висоцька розповіла, що чинні норми законодавства не дозволяють засудженим приєднатися до ЗСУ. Зокрема, такої можливості не мають, як ті, хто зараз відбуває покарання, так і ті, хто вже відбув покарання.

"Вони зняті з військового обліку і жодним чином не можуть допомогти армії", — розповіла заступниця міністра.

За словами Олени Висоцької, через норми чинного законодавства співробітники ТЦК відмовляють людям у мобілізації, якщо в них уже була судимість.

"Тому ми напрацювали законодавчі зміни і подали їх до комітету ВРУ. Вони дуже дискусійні, тому що армія повинна буде відволікатися на таку категорію людей, як колишні засуджені або нинішні засуджені", — наголосила представниця Мін'юсту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини