Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти складають списки "ненадійних" українців: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти складають списки "ненадійних" українців: що відомо

Ворог ускладнює життя українців в окупації

13 січня 2024, 21:35
Поділіться публікацією:

Російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передає портал "Коментарі".

Окупанти складають списки "ненадійних" українців: що відомо

Загарбники посилюють роздачу паспортів РФ. Фото з відкритих джерел

За словами Івана Федорова, окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах.

За інформацією мелітопольського голови, наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях.

При цьому, відзначив Іван Федоров, окупанти вчергове складають списки "неблагонадійних" українців, які відмовилися отримувати російські документи. 

Також, за інформацією мера Мелітополя, загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

Крім того, повідомив Іван Федоров, для отримання медичної допомоги громадяни повинні мати медичне страхування, яка де-факто не діє на окупованих територіях, проте загарбники все-одно вимагають від людей показувати медстрахування, створюючи мешканцям додаткові складнощі у доступі до медичних послуг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для успішного протистояння РФ Збройним силам України не вистачає військової авіації з ракетами великої дальності, яка зможе підтримувати піхоту, заявив командувач Сухопутних сил України Олександр Сирський. За словами командувача Сухопутних військ, українській армії, зокрема, суттєво допомогли б американські штурмові літаки А-10. Сирський відзначив, що А-10 зможуть надати українським наземним силам вирішальну підтримку для перехоплення ініціативи на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

13 січня 2024, 21:46

Ржу, не могу,как пишут некоторые,с "мера" Мелитополя!!! А он,этот "мер", сейчвс где-в Мелитополе?! Нет!!! Тогда он самозванец,и может трандеть,что хочет,его слова равны нулю. А медстраховка-выдумка любимого вами Запады-укропитеки,так что завидуйте,что Россия даже в условиях войны умудряеться ее выдавать укрождунам


Новини