Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого не вистачає Україні, щоб перехопити ініціативу на фронті: відповідь Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого не вистачає Україні, щоб перехопити ініціативу на фронті: відповідь Сирського

Українській армії бракує військової авіації для успішних операцій на фронті

13 січня 2024, 17:25
Поділіться публікацією:

Для успішного протистояння РФ Збройним силам України не вистачає військової авіації з ракетами великої дальності, яка зможе підтримувати піхоту. Про це у розмові з виданням Reuters заявив командувач Сухопутних сил України Олександр Сирський, передає портал "Коментарі".

Чого не вистачає Україні, щоб перехопити ініціативу на фронті: відповідь Сирського

Сирський розповів про потреби ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За словами командувача Сухопутних військ, українській армії, зокрема, суттєво допомогли б американські штурмові літаки А-10.   

"Штурмовики А-10 – це не нова машина, але надійна. Вона зарекомендувала себе в багатьох війнах. Ці штурмовики мають широку базу зброї для ураження наземних цілей на допомогу піхоті", — розповів Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ відзначив, що А-10 зможуть надати українським наземним силам вирішальну підтримку для перехоплення ініціативи на фронті.

"Штурмовики А-10 – вдалий варіант для знищення наземних цілей, зокрема танків, артилерії та всього іншого, що протидіє піхоті", — сказав Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ наголосив, що важливу роль також можуть зіграти на фронті ударні гелікоптери такі, як AH-64 Apache, AH-1 Super Cobra, UH-60 Black Hawk.

Як відомо, A-10 Thunderbolt – це дозвуковий штурмовик, вироблений у США, який перебуває на озброєнні американської армії з 1970-х років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів на користь України. Такий крок викликає занепокоєння серед американських політиків. Адже конфіскація заморожених активів може "заплямувати репутацію фінансової системи США". Щоб цього не сталося, Білий дім хоче узгодити питання із союзниками з "Великої сімки" у Європі. Адже там зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів. Гроші із заморожених російських активів можуть піти на оплату реконструкції України. Високопоставлений представник Білого дому повідомив, що подібний закон – це один із можливих інструментів для того, щоб стягнути з Росії гроші за завдану шкоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини