Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Це не космічний сценарій": у ЗСУ розповіли, чи можливий новий наступ росіян на Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це не космічний сценарій": у ЗСУ розповіли, чи можливий новий наступ росіян на Київ

Ситуацію на фронті у ЗСУ називають непростою

16 січня 2024, 21:17
Поділіться публікацією:

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ. Про це Жорін написав у своєму Telegram-каналі, передає портал "Коментарі".

"Це не космічний сценарій": у ЗСУ розповіли, чи можливий новий наступ росіян на Київ

У ЗСУ сказали, чи може РФ знову наступати на Київ. Фото з відкритих джерел

"Пишуть про новий наступ росіян на півдні та сході за кілька тижнів. Цілком логічно, враховуючи кількість накопичених ними сил. Але новий наступ можливий і на Київ. Це не якийсь космічний сценарій", — написав Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ відзначив, що росіяни несуть неймовірно великі втрати, але це не зупиняє їх, позаяк у них є єдина та незмінна мета — знищити Україну.

"Саме тому суспільству не варто жити в ілюзіях. Треба згадувати дух 2014 та 2022 років, максимально мобілізовувати всі зусилля. Не сваритись, не відволікатись на дрібниці, а збирати себе докупи та битись за власне виживання", — наголосив майор ЗСУ.

Максим Жорін додав, що поточна ситуація на фронті дуже непроста, а тому українці не мають права розслаблятися, поки не перемогли.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини