Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Запорізьку АЕС знову везуть вибухівку: подробиці ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

На Запорізьку АЕС знову везуть вибухівку: подробиці ГУР

За даними ГУР, російські окупанти продовжують мінувати Запорізьку АЕС

8 липня 2023, 12:10 comments10408
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують мінувати Запорізьку АЕС та об'єкти на території станції. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал Головного управління розвідки Міноборони.

На Запорізьку АЕС знову везуть вибухівку: подробиці ГУР

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

За інформацією української розвідки, противник доставляє на територію станції ще більше мін та вибухових речовин. Підвезення практично не припиняється.

"У технічних приміщеннях та машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу", — повідомляє ГУР Міноборони.

Здебільшого Росія використовує міни спрямованого типу радянських зразків, саме: МОН-50; МОН-90; МОН-100; МОН-200.

Зазначимо, раніше президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців та світової громадськості попередив, що Росія, ймовірно, готується вчинити теракт на Запорізькій АЕС, який може призвести до викиду радіації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та Росія одночасно звинуватили один одного у майбутньому підриві Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), розташованої в тимчасово окупованому Енергодарі. Президент України Володимир Зеленський у зверненні ввечері 4 липня закликав світ, який слабко відреагував на теракт проти Каховської гідроелектростанції, зупинити нарешті зло, яке несе російська агресія. Що відбувається останнім часом довкола ЗАЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Чим зумовлена млява реакція світу на чергову більш ніж реальну загрозу теракту глобального масштабу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/2557
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини