Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході вже не проти, щоб Україна била по окупантах на території РФ: що заявив Столтенберг
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході вже не проти, щоб Україна била по окупантах на території РФ: що заявив Столтенберг

Столтенберг заявив, що Україна матиме право завдавати ударів з F-16 по російських військових цілях за межами України

22 лютого 2024, 08:30 comments1930
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що, коли Україна отримає винищувачі F-16 від західних союзників, матиме право на самооборону, включаючи завдання ударів по законних російських військових цілях за межами України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Столтенберг зробив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На Заході вже не проти, щоб Україна била по окупантах на території РФ: що заявив Столтенберг

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

При цьому Єнс Столтенберг відмовився відповідати на запитання, коли Україна нарешті отримає винищувачі F-16. Столтенберг повторив раніше озвучені фрази про те, що абсолютно всі союзники України хочуть, щоб літаки прибули до України якомога раніше.

Столтенберг вважає, що поспіх у цій справі може нашкодити, адже ефект від передачі F-16 буде набагато сильнішим, якщо пілоти будуть добре навчені, а екіпажі технічного обслуговування та інший допоміжний персонал добре підготовлені.

"Тому я думаю, що ми повинні слухати військових експертів саме тоді, коли ми будемо готові або коли союзники будуть готові почати відправку і доставку F-16. Чим швидше, тим краще", — висловився генсек.

За його словами, кожен союзник вирішуватиме, чи постачатиме F-16 в Україну, і союзники мають різну політику. Але, водночас, війна в Україні є загарбницькою, зазначив він, і Україна має право на самооборону, включаючи завдання ударів по законних російських військових цілях за межами України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кирило Буданов дав пряму відповідь, коли F-16 з'являться в українському небі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна чекає не лише F-16: Олексій Данилов натякнув на приємні бонуси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

22 лютого 2024, 11:17

чоме не раніше і тільки з Ф-16?


Новини