Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході розповіли, з чим в України вже біда, але далі буде ще гірше
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході розповіли, з чим в України вже біда, але далі буде ще гірше

За інформацією WP, на українських підприємствах катастрофічно не вистачає чоловіків, далі буде ще гірше

23 липня 2024, 17:02 comments3617
Поділіться публікацією:

Українські підприємства використовують усі можливі способи заповнити численні вакансії, які залишили мобілізовані чоловіки. Шахти – не єдине робоче місце, яке відчуває гостру нестачу робочої сили. Інтернет-портали з роботи в Україні кажуть, що ніколи не рекламували стільки вакансій. Мільйони українців виїхали за кордон. До того ж, сотні тисяч чоловіків обміняли свою роботу на військову службу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті The Washington Post.

На Заході розповіли, з чим в України вже біда, але далі буде ще гірше

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, зараз, коли Київ нарощує зусилля щодо мобілізації, бізнес очікує, що працівників буде ще важче знайти. Це ще більше обтяжить понівечену економіку України. Маючи багато незакритих вакансій, багатьом підприємствам довелося підвищувати зарплати, або вони ризикують закритися.

За словами журналістів, брак робочої сили в Україні – проблема, яка, як очікується, погіршуватиметься, чим довше триватиме війна. Вона також додає навантаження на економіку, яка вже перебуває під тиском та залежить від іноземної допомоги. За перший рік війни ВВП України скоротився на 29%:

"Без західної фінансової допомоги українська економіка впала б", — вважає директор інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса.

Відключення електроенергії також переривають роботу чи змушують підприємства інвестувати у дорогі генератори. Це відлякало деякі приватні іноземні інвестиції. Очікується, що цього року Україна все ще матиме відносне економічне зростання на рівні приблизно на 4%, але воно було б вищим, якби не брак робочої сили.

Підприємства, які сумлінно дотримуються податкового законодавства та ведуть належний облік, є популярними цілями для найму до армії. Так, дані відкриті, що полегшує мобілізацію працівників. Тому чоловіки можуть вибрати роботу в іншому місці, сказав Фурса.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на скільки і коли продовжать воєнний стан та мобілізацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Мінекономіки розповіли, скільки ще лишилося вільних місць для бронювання від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини