Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході розповіли, як Зеленський придумав покласти край війні, не складаючи зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході розповіли, як Зеленський придумав покласти край війні, не складаючи зброї

Le Monde пише, Зеленський намагається поставити Україну в становище сили і схилити Путіна до переговорів

сьогодні, 08:55
Поділіться публікацією:

Про мирні переговори Києва та Москви говорять вже досить давно. Проте їх реальність залишається вкрай невизначеною, оскільки майбутній шлях, як і раніше, сповнений багатьох питань без відповіді. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

На Заході розповіли, як Зеленський придумав покласти край війні, не складаючи зброї

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Видання зазначає, президент України Володимир Зеленський прибув на Генеральну Асамблею ООН із планом спробувати поставити свою країну в положення сили і змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Як пише "Le Monde", ситуація на місцях і міжнародний контекст, починаючи з виборчої кампанії у США, спонукають Зеленського і деякі західні столиці придумати спосіб покласти край війні, "не складаючи зброї".

"Переговори рано чи пізно набудуть форми, тому що ситуація на фронті складна, а українці виснажені", — сказав приватно один європейський міністр закордонних справ, який зазвичай входить до числа найжорсткіших по відношенню до Москви.

Вказується, що російські війська наступають на Донбасі, і "інтенсивні бомбардування української енергетичної інфраструктури віщують жахливу зиму для цивільного населення".

"Перед будь-якими переговорами ідея полягає в тому, щоб зробити все можливе, щоб поставити Україну в положення сили. Вимоги України щодо цього були зустрінуті неоднозначною реакцією її союзників. США відновили постачання зброї з квітня після місяців глухого кута в Конгресі, але залишається невизначеність щодо намірів Трампа, якщо він повернеться до Білого дому", — йдеться в публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — План перемоги в обмін на відмову від членства в НАТО: у Зеленського зняли інтригу.

Також видання "Коментарі" повідомляло — це не так перемога, як план виживання: The Times розкрив деталі плану Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини