Головна Новини Суспільство Війна з Росією План перемоги в обмін на відмову від членства в НАТО: у Зеленського зняли інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

План перемоги в обмін на відмову від членства в НАТО: у Зеленського зняли інтригу

Зеленський підтвердив, що запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги

сьогодні, 14:05 comments1206
Поділіться публікацією:

План перемоги України містить чітке бачення кроків, які мають забезпечити справедливий та стійкий світ. План перемоги та ті пункти, які в ньому прописані, не можуть передбачати відмову від запрошення для членства України в НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку зробив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

План перемоги в обмін на відмову від членства в НАТО: у Зеленського зняли інтригу

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: сайт Офісу президента

Глава Офісу президента зазначив, що план перемоги складається з військової та дипломатичної частини.

За його словами, українська армія має мати перевагу на полі бою, щоб змусити путінський режим припинити бойові дії.

"Ми дуже намагаємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російський поступ на більшості напрямків, включаючи Харків. Без страху ми повернули війну до Росії", — зазначив Єрмак.

Він додав, що з початку повномасштабної війни Україна також наростила виробництво зброї у шість разів, але досі не має необхідних.

Зокрема, глава Офісу президента закликав партнерів посилити інвестиції у виробництво української зброї та наголосив на важливості зняття обмежень для України на удари по території Росії, а також надання дозволу на використання заморожених російських активів.

Насамкінець він додав, що запрошення України до НАТО є частиною плану і порадив партнерам припинити звертати увагу на погрози про ескалацію з боку Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представить президенту США Джо Байдену, не передбачає швидкого вступу України до НАТО, але є пропозиція створити аналог п'ятої статті альянсу. Про це пише рейтингове видання The Times.

ЗМІ зазначає, що план перемоги Володимира Зеленського гарантії безпеки для України від країн Заходу пропонують "аналогічні пакту про взаємну оборону при вступі до НАТО".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини