Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході називають важливим візит Єрмака та Умєрова до США: що може вирішитися
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході називають важливим візит Єрмака та Умєрова до США: що може вирішитися

Єрмак та Умєров у США проситимуть дозвіл бити ЗСУ по РФ далекобійними ракетами

29 серпня 2024, 09:46
Поділіться публікацією:

Цього тижня глава Офісу президента Андрій Єрмак та міністр оборони України Рустем Умєров проведуть зустрічі з представниками адміністрації Джо Байдена, намагаючись переконати Вашингтон зняти обмеження щодо використання американської зброї для ударів по території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "CNN".

На Заході називають важливим візит Єрмака та Умєрова до США: що може вирішитися

Рустем Умєров та Андрій Єрмак. Фото: із відкритих джерел

На умовах анонімності один із нардепів повідомив журналістам CNN, що українська сторона підготувала список стратегічних цілей на території Росії, які необхідно атакувати для зміни ходу війни на користь України.

Зокрема, наголошується, що міністр оборони Умєров проведе зустріч із американським колегою Ллойдом Остіном у п'ятницю. Проте з ким саме зустрінеться Андрій Єрмак, наразі невідомо.

Також видання нагадало, що раніше Україна вже успішно використала далекобійну американську зброю, зокрема тактичні ракетні системи ATACMS для знищення російської ППО в окупованому Криму. Тоді США це схвалили, проте сьогодні у Білому домі побоюються "ескалації".

"Ми вважаємо удари вглиб російської території американською зброєю не більш провокаційними, ніж удари американською зброєю по російській території поблизу кордону... І те, й інше — російська територія, і немає різниці, наскільки глибоко розташовані цілі", — пояснив український депутат виданню.

Зазначається, що українські посадовці сподіваються на розуміння США аргументів України.

Нагадаємо, раніше США вже дозволяли Україні використовувати американську зброю для ударів по російських підрозділах, а також військових об'єктів росіян.

Таким чином було надано дозвіл бити по військових об'єктах американською зброєю, якщо вони знаходяться в глибині на окупованих РФ українських територіях.

У травні цього року, коли Росія розпочала новий наступ у Харківській області, проте його вдалося відбити ЗСУ, Білий дім знову пом'якшив деякі обмеження використання зброї США. Однак адміністрація Байдена поки що відмовляється дозволити Україні завдавати ударів далекобійними американськими ракетами вглиб російської території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна на Раді безпеки ООН назвала два рішення, які пришвидшать завершення російського терору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини