Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Україну чекає важка зима: скільки з 42 країн-партнерів Києва готові й надалі надавати підтримку
commentss НОВИНИ Всі новини

На Україну чекає важка зима: скільки з 42 країн-партнерів Києва готові й надалі надавати підтримку

Критичною для України є допомога США, але й у Європі немає єдиної позиції з цього приводу

15 грудня 2023, 14:05 comments1057
Поділіться публікацією:

Із 42 країн, які підтримували Київ, лише 20 оголосили про нові пакети допомоги. Значно ускладнили ситуацію критичні проблеми США, адже ця країна була основним донором техніки та снарядів та постачала 42% усієї оборонної допомоги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у статті німецького видання "Die Zeit".

На Україну чекає важка зима: скільки з 42 країн-партнерів Києва готові й надалі надавати підтримку

ЗСУ. Фото: Facebook Міністерства оборони України

У матеріалі йдеться, якщо рік тому президента Володимира Зеленського у Вашингтоні "зустрічали як героя", то кілька днів тому він "даремно просив, якнайшвидше поставити додаткову зброю та боєприпаси", наголошуючи, що без цієї підтримки жертв буде більше.

"Знову оголошена допомога досягла мінімуму у період із серпня по жовтень 2023 року — майже на 90% нижче порівняно з тим самим періодом 2022 року", — зазначив економіст Крістоф Требеш.

Видання зазначає, що країни ЄС розуміють, що не можуть замінити допомогу США. Понад 100 парламентаріїв із Європейського союзу закликали у відкритому листі до членів Конгресу затвердити фінансову допомогу Україні. Навряд чи це подіє, адже республіканці дорікали Європі, що вона має сильніше підтримувати Київ.

Більше того, у ЄС також немає впевненості у продовженні фінансування України. Німецька газета вказує, що €50 млрд у вигляді кредитів та грантів "не затверджено остаточно". Наразі Україну підтримують Німеччина та скандинавські країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, що чекає на США, якщо РФ переможе у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які шанси на проривні рішення: чи справді ситуація з підтримкою України зайшла у глухий кут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини