Головна Новини Суспільство Війна з Росією На скільки знизився експорт російського дизпалива після атак з НПЗ: ЗМІ озвучили нові дані
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки знизився експорт російського дизпалива після атак з НПЗ: ЗМІ озвучили нові дані

Експорт російського дизпалива впав на 25% через атаки по НПЗ

18 квітня 2024, 15:28 comments4474
Поділіться публікацією:

За даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 мільйона барелів на день, що на 25% менше, ніж середній рівень за цей період у 2019-2023 роках. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство Bloomberg.

На скільки знизився експорт російського дизпалива після атак з НПЗ: ЗМІ озвучили нові дані

Експорт російського дизпалива. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що російський експорт дизельного палива продовжує падати за кілька тижнів після атак безпілотників на нафтопереробні заводи країни, пише агентство.

Трейдери уважно стежать за тим, що відбувається із російськими паливними потоками. Оскільки темпи переробки нафти в країні нещодавно впали до 11-місячного мінімуму, існує ймовірність того, що їй доведеться перенаправляти сиру нафту, яку її заводи не можуть переробити, на експортний ринок. Хоча потоки нафти одночасно зросли, існують практичні обмеження для того, щоб ці постачання зросли набагато більше.

Остання атака безпілотників на російський нафтопереробний завод відбулася 2 квітня, але для того, щоб будь-які перебої на заводах вплинули на експортні потоки, потрібен час.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у березні Україна проводила потужні атаки на російські нафтопереробні заводи (НПЗ). Настільки активно, що американці нібито закликали припинити це, оскільки такі удари можуть призвести до зростання світових цін на нафту і нібито сприяють ескалації. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для порталу "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – систематичні вибухи на російських нафтобазах серйозно впливають на забезпечення пально-мастильними матеріалами окупаційних військ, що знаходяться на території України. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини