Головна Новини Суспільство Війна з Росією На скільки км росіяни просунулися з початку жовтня: у ЗСУ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки км росіяни просунулися з початку жовтня: у ЗСУ дали відповідь

В ОСУВ "Таврія" заявили, що росіяни з початку жовтня просунулися до 2 км на деяких ділянках фронту

20 грудня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська з 10 жовтня просунулися на 1,5-2 км на деяких ділянках фронту в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія". Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник ОСУВ "Таврія" полковник Олександр Штупун.

На скільки км росіяни просунулися з початку жовтня: у ЗСУ дали відповідь

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"З 10 жовтня, коли ворог активізувався, він просунувся в деяких місцях на 1,5-2 км. Але це йому дуже дорого коштувало. майже 25 тисяч людей загиблими та пораненими, знищено близько 200 танків та понад 400 інших бронемашин. 80 відсотків із цього – Авдіївський напрямок", – зазначив військовий.

Олександр Штупун додав, що у ворога є перевага у живій силі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW) повідомляється, що російські загарбницькі війська просунулися біля Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки та Новопрокопівки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час підсумкової річної прес-конференції президента України Володимира Зеленського, яку він дав увечері 19 грудня, глава держави абсолютно логічно заявив, що ніхто не знає, коли закінчиться війна. У тому числі – чи це станеться у 2024 році. При цьому масштабні пакети допомоги від наших партнерів переносяться саме наступного року. І від ЄС, і США. Західні видання б'ють на сполох, передбачаючи небачений терор українського народу, якщо переможе Росія, а також будують похмурі прогнози, якщо партнери продовжать згортати допомогу. При цьому більшість українців готові продовжувати боротьбу проти агресора, навіть якщо ми залишимося без підтримки Заходу. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми очікуваннями від 2024 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини