Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Росію чекають нові обмеження: про що говорить тактика США та ЄС – яких санкцій ще недостатньо
commentss НОВИНИ Всі новини

На Росію чекають нові обмеження: про що говорить тактика США та ЄС – яких санкцій ще недостатньо

Санкції вводитимуться доти, доки агресор не вирішить припинити війну

17 лютого 2023, 15:45 comments3768
Поділіться публікацією:

США та ЄС до роковин повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти України, готують нові санкційні пакети. На жаль, вони, схоже, не включатимуть санкції проти ядерного сектора агресора, чого домагається Україна. Які перспективи санкційних ударів по агресору? Із чим їх важливо поєднувати? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

На Росію чекають нові обмеження: про що говорить тактика США та ЄС – яких санкцій ще недостатньо

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Будуть нові та нові пакети обмежень для РФ, нові та нові постачання озброєнь та боєприпасів в Україну

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда розмірковує так:

"Оскільки російсько-українська війна (яка йде з 2014 року, а у стадії широкомасштабного вторгнення РФ в Україну розпочалася 24 лютого 2022-го) активно привертає увагу всього світу, не дивно, що США та ЄС готуються запровадити нові пакети санкцій. Але, крім того, і США, і ЄС, і Великобританія надають нам військову підтримку. Важливість якої важко переоцінити. Тобто Західний світ достатньо мобілізувався для протистояння РФ".

Зрозуміло, продовжує експерт, що російську пропаганду це не дуже тішить. І вона намагається просунути тезу про те, що Захід воює із Росією в Україні. Хоча насправді, звісно, з військами агресора воюють наші Сили оборони.

"Немає нічого дивного у тому, що санкціями Захід намагається підштовхнути Путіна до припинення війни, – вважає Євген Магда. – Це найбільш адекватний, на думку Заходу, інструмент впливу на російського президента. Думаю, так продовжуватиметься й надалі. Як продовжуватиметься і військова підтримка України. Це ідеальне поєднання. А тому – будуть нові та нові пакети обмежень для РФ, нові та нові постачання озброєнь та боєприпасів в Україну – задля тиску на РФ з метою припинення війни".

Санкції мають відчути всі іноземні компанії, які допомагають РФ їх обходити, продовжуючи з нею торгувати

Адвокат, кандидат юридичних наук, громадський діяч Сергій Войченко пояснює:

"Думаю, що світова спільнота не дуже хоче накладати на РФ санкції у розрізі ядерного сектора. У разі аварії на АЕС, це може вдарити по всіх. І очевидно, що Росія шантажує цим увесь світ".

На думку експерта, найбільш ефективними санкціями проти РФ є гармати, ракети дальньої дії та авіація.

"Армія орків має бути загнана якнайдалі під землю, українське небо – надійно закрите, найвыддаленіші склади агресора – знищено. Саме це – найефективніші "санкції" проти збожеволілої імперії", – вважає Сергій Войченко.

Якщо ж говорити саме про економічні обмеження, їх, на думку експерта, слід запроваджувати не лише проти якомога більшої кількості російських компаній, а й проти тих іноземних, які допомагають РФ обходити санкції, продовжують з нею торгувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії – чи є передумови для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини