Головна Новини Суспільство Війна з Росією На кордоні з Білоруссю було чути стрілянину та вибухи (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні з Білоруссю було чути стрілянину та вибухи (ВІДЕО)

ЗСУ провели навчання на півночі України

23 грудня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Українські військові провели навчання на півночі нашої країни поблизу кордону з Білоруссю. Захисники пройшли смугу перешкод, відпрацювали штурми. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв.

На кордоні з Білоруссю було чути стрілянину та вибухи (ВІДЕО)

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Командувач ОЗ ЗСУ зазначив, що ситуація на територіях біля кордону з Білоруссю спокійна, але для військових це не привід розслаблятися. Потрібно продовжувати відточувати свої професійні навички та бути готовими до можливих провокацій.

"У будь-який момент ситуація може змінитися, і українські воїни мають бути готові дати гідну відсіч загарбникові", — зазначив Сергій Наєв.

У рамках навчань захисники півночі України пройшли смугу перешкод, відпрацювали штурми приміщень та опорних пунктів, надання первинної медичної допомоги та евакуацію поранених. Це комплекс заходів бойової підготовки для підрозділів, які несуть службу у Північній операційній зоні.

Варто зазначити, що Білорусь із перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Росії у війні проти України, виступає союзником країни-агресора. У лютому 2022 року з білоруської території до України заходила російська техніка, окупанти намагалися рухатися на Київ. Крім того, Путін заявив, що розмістить у Білорусі ядерну зброю, а також на білоруських полігонах розміщуються російські війська. Тому українські військові продовжують посилювати охорону на кордоні, щоб не допустити повторення сценарію 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді 2023-й став роком нездійснених надій: які очікування від 2024-го.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Володимир Путін мріє розширити окупацію: в ISW зробили заяву про плани РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини