Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті у ворога є три переваги над Україною: експерт розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті у ворога є три переваги над Україною: експерт розкрив деталі

Ворог намагається заходити з флангів, відійшовши від практики атак лоб в лоб

сьогодні, 15:45
Поділіться публікацією:

Незважаючи на стійкий опір, який чинять загарбнику наші військові, у росіян досі є переваги, як мінімум у трьох складових. Як інформує портал "Коментарі", про це в ексклюзивному інтерв’ю нашому порталу розповів колишній працівник СБУ (у 2004-2015 рр.) та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки, військовий експерт Іван Ступак.

На фронті у ворога є три переваги над Україною: експерт розкрив деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Що у ворога є із переваги? Звісно це арифметична більшість. Ми про це постійно говоримо: і в техніці, і в людях, і в боєприпасах. Це перше. Друге – це авіація, яка як консервним ножем вскриває українську оборону, зокрема активно застосовуючи ФАБи. І третє – це, як кажуть наші військові, удари у фланги. Тобто вони не лізуть прямо лоб в лоб. Вони бачать, що велика фронтальна оборона України в якомусь місці, в якійсь локації, вони починають обходити з півдня, з півночі, зі сходу, з заходу, зліва, справа і бити там, де слабше. Це, якщо говорити на боксерській термінології – не просто в табло бити, а бити у скроню, у вухо, по печінці з різних боків, для того, щоб пробити оборону і наші військові кажуть, що цей варіант, на жаль, дуже-дуже робочий. І наша оборона дійсно дуже активно пробивається", – говорить експерт.

Іван Ступак припускає, якщо росіяни будуть і далі пробувати пробивати таким чином нашу оборону, наприклад, в напрямку Покровська, то можуть бути великі питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сценарії контрнаступу ЗСУ: чи може війна закінчитися у 2025 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло — DeepState підтверджує: ворог окупував ще одне важливе місто на Донбасі (КАРТА).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини