Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті буде ще більше гаубиць Krab: яка країна дала свою згоду
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті буде ще більше гаубиць Krab: яка країна дала свою згоду

Корейська влада підтвердила, що схвалила постачання Польщею гаубиць Krab для України

8 березня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

Уряд Південної Кореї минулого року дав свою згоду на експортні ліцензії для Польщі на постачання Україні гаубиць Krab, які виготовлені з південнокорейських компонентів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву, яку зробив представник міністерства оборони Кім Хен Чхоль в інтерв'ю агентству Reuters.

На фронті буде ще більше гаубиць Krab: яка країна дала свою згоду

Гаубиця Krab. Фото: з відкритих джерел

Ця заява є першим підтвердженням того, що Південна Корея офіційно погодилася хоча б побічно постачати Україні компоненти озброєнь для війни проти Росії.

Офіційні особи Сеула раніше відмовлялися давати коментарі щодо компонентів Krab, що викликало чутки про те, чи дала Південна Корея офіційну згоду та чи не порушила Польща міжнародні норми, вирішивши постачати гаубиці Україні.

Бюро технічного контролю Адміністрації програми оборонних закупівель (DAPA) розглянуло та схвалило передачу шасі гаубиці південнокорейського виробництва, сказав Кім Хен Чхоль, директор європейсько-азіатського підрозділу Бюро міжнародного співробітництва.

"Ми розглянули всю документацію та можливі проблеми всередині DAPA... потім ухвалили рішення видати ліцензію на експорт з Польщі", — заявив він.

При цьому Кім наголосив, що позиція уряду полягає у тому, щоб не передавати системи озброєння Україні.

Вироблена польською компанією Huta Stalowa Wola, самохідна гаубиця Krab є поєднанням південнокорейського шасі K9 Thunder, британської вежі BAE Systems, французької 155-мм гармати Nexter Systems і польської системи управління вогнем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Луганської ОВГ Сергій Гайдай розповів, що задумав ворог у Луганській області – чому раптово вирішив відійти.

Також видання "Коментарі" повідомляло — видання Financial Times стверджує, що Іран готовий до співпраці з російською федерацією і не проти продати балістичні ракети, проте Кремль нібито вагається, побоюючись, що тоді США погодяться надати Україні довгоочікувані ракети ATACMS, які дозволяють завдавати удару на відстань. 300 км. Експерти проаналізували цю інформацію спеціально для видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини