Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Донецьк скинули бомбу
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донецьк скинули бомбу

І вона не українська

13 березня 2023, 11:04 comments3451
Поділіться публікацією:

250-кілограмова бомба впала на Донецьк і не здетонувала. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на журналіста Юрія Бутусова. 

На Донецьк скинули бомбу

Напередодні рашисти нахвалялися новою бомбою-планером

"Росія знову бомбить Донецьк — але знову брехатиме про обстріл ЗСУ. Російські канали повідомили про скинуту на вулиці Донецька авіаційну бомбу, ймовірно, калібру 250 кг, переробленого в планований керований боєприпас, — написав Бутусов в своєму телеграм-каналі. — У бомби вбудовано супутникову систему наведення та прироблено крила, що дозволяє скидати її з великих відстаней, поза зоною дії української ППО, і досить точно порівняно із звичайними російськими некерованими бомбами. Проте вкотре бомба впала на територію, яку окупанти поки що контролюють. Вже багаторазово під час війни російські крилаті та балістичні ракети, різні бомби та снаряди падали на захопленій росіянами землі, у населених пунктах, проте російська пропаганда ці факти замовчує, видаючи будь-які падіння боєприпасів за українські обстріли. В даному випадку такі бомби виробляються лише в РФ, тож звинуватити українців не вдасться."

Журналіст також звертає увагу на те, що бомба не спрацювала, що може характерезувати  російську зброю, як ненадійну.

Нагадаємо, що напередодні рашисти нахвалялися новою півторатонною бомбою-планером, яку збиралися використати проти захисників Авдіївки. Мета використання нового потужного боєприпасу — знищення укріплень українських захисників, але таким чином щоб не потрапляти в зону ураження українського ППО. Для цього рашисти скидають бомбу за 40 кілометрів від лінії фронту, а вона планує до своєї цілі.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України загиблому воїну. А російські війська можуть опинитися в пастці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини