Головна Новини Суспільство Війна з Росією На дахах реакторів ЗАЕС загарбники розмістили вогневі точки, - британська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

На дахах реакторів ЗАЕС загарбники розмістили вогневі точки, - британська розвідка

Окупанти готуються до ведення боїв, у разі контрнаступу ЗСУ на території Запорізької АЕС. На дахах реакторних споруд атомки росіяни обладнали вогневі позиції

27 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на дані британської розвідки.

На дахах реакторів ЗАЕС загарбники розмістили вогневі точки, - британська розвідка

Окупанти розмістили мішки з піском на дахах декількох реакторів ЗАЕС

"Росія, ймовірно, побудувала ці позиції, тому що її все більше турбують перспективи великого українського наступу. Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо навколо ЗАЕС будуть бойові дії", – зазначають у звіті.

На супутникових знімках, зроблених у березні,  чітко видно, що на декількох дахах із шести реакторних будівель АЕС розмістили мішки із піском.

Це вперше, з часу захоплення ЗАЕС,  як зауважують у британській розвідці, коли окупанти планують тактичну оборону на території станції.

Водночас британці переконані, що такі дії окупантів не несуть прямих загроз, а пошкодження реакторів АЕС – є малоймовірним, якщо бої за станцію обмежаться застосуванням піхотного військового обладнання. За їх же словами, споруди атомної – дуже міцні.

Як писали "Коментарі", у лісі в Польщі виявили залишки ракети із російським надписом, - деталі Біля міста Замостя, за 15 км від Бидгоща у Польщі знайшли залишки невідомого військового об’єкта. Ймовірно, це залишки ракети класу "повітря – поверхня". Про це повідомляють у Міністерстві оборони Польщі, пишуть "Коментарі".На місці працюють сапери, правоохоронці, жандармерія та представники SKW.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, "Загрозадуже висока": стало відомо, коли росіяни можуть вдатися до нових ракетних атак, — ОК "Південь" "Мета ворога – знищення української нації". Росія може обстріляти Україну ракетами, у будь-який момент, не чекаючи сакральних дат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини