Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Банковій відповіли, чи з'являться британські військові в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій відповіли, чи з'являться британські військові в Україні

В Офісі президента чітко заявили, що британські військові воюватимуть за нашу країну не будуть

13 січня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

У рамках угоди з Великою Британією у разі будь-якої агресії Україна може отримати допомогу технікою, але британські військові воюватимуть за нашу країну не будуть. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

На Банковій відповіли, чи з'являться британські військові в Україні

Британські військові. Фото: з відкритих джерел

"Ця угода укладена на 10 років, і допомога Британії у сфері безпеки триватиме весь цей період. Про солдатів не йдеться, але ми не просто можемо запитати кількість техніки, а ми впевнені, що ми її отримаємо", – зазначив заступник голови ОП.

Він уточнив, що гарантії безпеки – також санкції, це конкретна фіндопомога, це навіть допомога на відновлення України після перемоги, це заморожування російських активів та використання їх на користь України. Це британські гарантії компаніям, які пересуваються морськими коридорами, у тому числі тими, які утворила Україна. Дуже велика та комплексна угода.

Чиновник уточнив, що одним із аспектів, якому присвячено окремий розділ у документі, є військово-промислове співробітництво.

"Справді, настав час переходити від етапу лише постачання Україні зброї — що безумовно, важливо, потрібно і вона буде продовжуватися, — до етапу спільного виробництва такої зброї. На це теж передбачені відповідні кошти", — висловився Ігор Жовква.

Відповідаючи на запитання про те, що буде з угодою та передбаченим нею фінансуванням, якщо Україна вступить до НАТО раніше, ніж через 10 років, Ігор Жовква сказав, що цей момент дуже чітко відображений у документі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки.

Також видання "Коментарі" повідомляло — куди розгортається дипломатичний фронт: які виклики потрібно подолати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини