Головна Новини Суспільство Війна з Росією МЗС Литви про атаку Одеси: неприпустимо залишати без відповіді
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Литви про атаку Одеси: неприпустимо залишати без відповіді

Міністр закордонних справ Литви закликав міжнародну спільноту негайно реагувати та вжити заходів проти Росії

4 березня 2024, 13:38
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Литви, Габріелюс Ландсбергіс, виступив з рішучим засудженням недавньої атаки Одеси. Обстріл, що став причиною втрати 12 життів, серед яких п'ятеро були маленькими дітьми, викликала хвилю обурення.

МЗС Литви про атаку Одеси: неприпустимо залишати без відповіді

Світ має відреагувати на атаку в Одесі, що забрала життя дітей

У своєму мікроблозі Х, Ландсбергіс  підкреслив, що цілеспрямоване вбивство невинних, зокрема немовлят, під час їхнього сну є явною зневагою до будь-яких принципів гуманності та мирного співіснування.

"Росія, яка навмисне вбиває у сні маленьких немовлят, демонструє явну зневагу до будь-яких мирних угод, минулих або майбутніх. Повинні бути серйозні й негайні наслідки, а не відсутність покарання у подальшому", — заявив міністр.

Ландсбергіс додав до свого звернення історію родини Гайдаржи, де загинула жінка та чотиримісячний син, підкреслюючи особисті трагедії, що стоять за кожною подібною статистикою.

Заклик міністра до міжнародної спільноти звучить як нагадування про необхідність солідарності та рішучих дій у відповідь на порушення міжнародного права та гуманітарних принципів. Цей випадок ще раз підкреслює важливість міжнародної єдності у протидії агресії та захисті прав людини.

Раніше “Коментарі” писали, що у ніч на 2 березня Росія завдала удару по Одесі та влучила безпілотником "шахед" по житловому будинку. Рятувальники понад добу розбирають завали та знайшли 10 загиблих, серед яких виявилось троє дітей.

Також "Коментарі" писали, що в ООН відреагували на російський ракетний удар по Україні у січні зазначивши, РФ здійснює невибіркові атаки по мирних мешканцях. Тоді Росія завдала ударів по Києву та Дніпру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини