Головна Новини Суспільство Війна з Росією Можливість переговорів Зеленського з Путіним: у Держдепі США відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливість переговорів Зеленського з Путіним: у Держдепі США відреагували

У Держдепі США наголосили, що рішення про особисті переговори з Путіним має приймати Зеленський

10 серпня 2023, 08:05 comments5285
Поділіться публікацією:

Чи можуть відбутися будь-які потенційні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним – вирішувати виключно президенту України Володимиру Зеленському. Тільки він сам може вирішити – чи потрібні Україні зараз такі переговори чи ні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Можливість переговорів Зеленського з Путіним: у Держдепі США відреагували

Держдеп США. Фото: GettyImages

"Щодо будь-якої зустрічі між Президентом Зеленським і президентом Путіним, я б сказав, що це рішення має приймати сам президент Зеленський. Ми ясно дали зрозуміти, що саме Україна керує процесом, коли йдеться про її майбутнє, і це стосується будь-яких потенційних переговорів", — вважають у Держдепі США.

Він нагадав, що офіційний Київ постійно каже, що він готовий сісти за стіл переговорів, але лише за однієї умови – Росія має поважати територіальну цілісність України та її суверенітет.

При цьому Метью Міллер зазначив, що переговори весь час відкладаються, тому що російський диктатор Путін все ще живе своїми імперіалістичними цілями та переконаннями, що Україна – це придумана кимось держава, а не справжня країна. Також Путін не демонструє наміру вивести російські війська з території України.

Зазначимо, ліванська газета L'Orient-Le Jour опублікувала новину про те, що президент ОАЕ Мухаммед бен Зейд Аль Нахайян хотів би організувати зустріч Володимира Путіна та Володимира Зеленського на конференції ООН з клімату, яка має відбутися у листопаді-грудні у Дубаї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готовий Кремль розпочинати переговори щодо відновлення зернової угоди: в ISW дали відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло, скільки до перемоги: українці дали прогноз, коли закінчиться війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини