Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москві довелося запровадити заборону на експорт бензину: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Москві довелося запровадити заборону на експорт бензину: що сталося

За інформацією британської розвідки, атаки на НПЗ змусили Кремль запровадити заборону на експорт бензину

9 березня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

Прицільні удари України по російських нафтопереробних заводах значно зменшили можливості Москви. Тому було запроваджено заборону на експорт бензину. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter (X).

Москві довелося запровадити заборону на експорт бензину: що сталося

Експорт бензину. Фото: з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що 1 березня Росія запровадила шестимісячну заборону експорту бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту. Постанова уряду РФ №243 від 29 лютого 2024 року відновлює експортне ембарго, яке діяло з 21 вересня до 17 листопада 2023 року.

"Ймовірно, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по НПЗ по всій Росії", — йдеться у зведенні британської розвідки.

Як вважає розвідка, ембарго зменшить тиск на постачальників і дозволить Росії відремонтувати заводи. Проте ремонт триватиме довше, ніж звичайно, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів.

"Уряд Росії буде особливо чутливий до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного попиту напередодні виборів президента Росії 15-17 березня", — додають у розвідці.

Слід зазначити, що атаки українських дронів на російські НПЗ стають все більш систематичними, на що Росія не може не звертати уваги.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головною метою повітряних ударів по Україні стали промислові об'єкти. На відміну від минулого року, Москва використовує переважно дрони-камікадзе. Про це йдеться в оновленому огляді Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Також видання "Коментарі" повідомляло – наступне після Авдіївки: британська розвідка назвала місто, на яке націлилися росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 березня 2024, 15:15

Ймовірно їх корумповані чиновники так само як і наші корумповані юдейці накупили стільки елітних автівок що попит зріз. Війна для кошерних вигідна штука. Якщо США дасть мільярди взагалі для них життя буде найкращим у часі коли холопи гинуть за них на їхній війні.


Новини