Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізовані росіяни здаються добровільно в полон (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізовані росіяни здаються добровільно в полон (ВІДЕО)

Росіяни добровільно здаються в полон.

4 жовтня 2022, 23:59 comments1011
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні працює проєкт "Хочу жить" куди можуть зателефонувати мобілізовані російські громадяни та добровільно здатись в український полон. Відео з одним з перших нещодавно мобілізованих військових з РФ з’явилось у Telegram каналі.

Мобілізовані росіяни здаються добровільно в полон (ВІДЕО)

Мобілізовані росіяни добровольно здаються в полон. Фото з відкритих джерел

21 вересня президентом Російської Федерації було оголошено про часткову мобілізацію. Така новина шокувала росіян, які готові спостерігати за війною з екранів телевізорів, але аж ніяк не брати участь у ній самостійно.

Через мобілізацію сотні тисяч чоловіків призовного віку почали залишати країну. На кордоні з Казахстаном, Грузією та іншими країнами утворились кілометрові черги. Деякі люди навіть вирішили вийти на протести, за що моментально отримали повістки.

Також мобілізовані чоловіки мали б проходити тренувальні збори, але їх без практики та теорії кидають в Україну, де вони стають легкою здобиччю для ЗСУ.

Україна ж натомість вирішила створити гарячу лінію для росіян та людей з окупованих територій для здачі в полон. Саме так влада України намагається зберегти життя та назбирати полонених для наступного обміну.

Одним з перших полонених, який скористався гарячою лінією був росіянин з Орська Михайло Куликов, якого після призову за п'ять днів відправили в Україну. 26-річний чоловік зателефонував до ЗСУ ще з Росії та отримав вказівки умови безпечної здачі в полон.

Відео з полоненим росіянином можна переглянути нижче:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв про часті дзвінки від російських військових, які хочуть добровільно здатись в український полон. 

Також "Коментарі" писали про обмін військовополоненими. Тоді українська сторона змогла повернути 200 українських героїв додому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини