Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни, які нещодавно потрапили під мобілізацію телефонують в Україну для здачі в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни, які нещодавно потрапили під мобілізацію телефонують в Україну для здачі в полон

Для здачі в полон працює спеціальна гаряча лінія.

26 вересня 2022, 23:28 comments2172
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після оголошення часткової мобілізації в РФ російські чоловіки телефонують в Україну та запитують як потрапити в полон. Про це заявив спецслужбовець ГУР Андрій Юсов під час ефіру національного телемарафону.

Росіяни, які нещодавно потрапили під мобілізацію телефонують в Україну для здачі в полон

Росіяни телефонують в Україну для здачі в полон. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня президент російської Федерації прийняв рішення про часткову мобілізацію в своїй країні. Більшість російських чоловіків така новина шокувала. Частина з них почала виїжджати за кордон, створивши цим неймовірні корки на пунктах пропуску. Інші ж отримують повістки на вулицях, або під час протестів проти мобілізації.

Як повідомляє український співробітник ГУР росіяни телефонують і питають що їм робити, як правильно здаватись.

Андрій Юсов повідомив, що в Україні запущений проєкт "Хочу жити" саме для таких випадків. Кожен російський військовий може туди зателефонувати та отримати шанс живим здатися в полон. Утримання в полоні буде проходити згідно з Женевською конвенцією.

Також це працює і для жителів ОРДЛО. Юсов додав, що за допомогою часто звертаються з тимчасово окупованих територій, а також з анексованого Криму. За словами співробітника ГУР люди говорять, що  в них досі український паспорт і їх можуть змусити йти на війну, хоча вони проти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що повістки після часткової мобілізації почали надходити до професійних спортсменів у Росії. Першим отримав заяву на похід у військкомат волейболіст.

Також "Коментарі" писали в Російській Федерації змінився заступник міністра оборони. Тепер цю посаду займає "маріупольський м'ясник".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

777

26 вересня 2022, 23:36

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex


Новини