Головна Новини Суспільство Війна з Росією 200 українських військовополонених обміняли на Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

200 українських військовополонених обміняли на Медведчука

Україна здійснила великий обмін військовополоненими

22 вересня 2022, 01:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пізно ввечері, 22 вересня стало відомо, що відбувся обмін військовополоненими між Україною та Росією. Значна частина українських полонених це захисники "Азовсталі". Про це повідомляє ряд українських ЗМІ.

200 українських військовополонених обміняли на Медведчука

200 українських військовополонених обміняли на Медведчука. Фото з відкритих джерел

Україна здійснила обмін військовополоненими. Серед усіх 200 українців, які повертаються додому 108 – це захисники "Азовсталі".

Як повідомляє голова Офісу президента Андрій Єрмак загалом було обміняно 215 людей. 200 українських військових змогли обміняти на проросійського народного депутата Віктора Медведчука. Ще 5 військових командирів, які захищали Маріуполь змогли обміняти на 55 росіян. Серед обмінених українців є командир полку "Азов" — Денис Прокопенко з позивним "Редіс", заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар "Калина" та Сергій Волинський "Волина".

Також з посередництвом Саудівської Аравії змогли обміняти 10 іноземців, які боронили Україну. Наразі вони будуть доправлені в Саудівську Аравію.

Наразі відомо, що обмін здійснювався в третій країні. Українські звільненні військові певний час будуть знаходитись там, а потім повернуться в Україну. Лідер Азовського руху Андрій Білецький запевняє, що Денис Прокопенко "Редіс" та інші військові в бойовому настрої і вже рвуться до бою.

Раніше, інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що турецький президент Ердоган анонсував обмін 200 заручників. 

Також видання "Коментарі" повідомляло про прорив у Луганській області. Збройні сили України змогли відбити в російських окупантів одне селище на Луганщині і тепер РФ не контролює всю українську область. Про це повідомляє у соцмережах голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ermaka2022
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини