Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український прорив на Луганщині - це вперше така ситуація від 3 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Український прорив на Луганщині - це вперше така ситуація від 3 червня

Україна продовжує вдалий контрнаступ та звільняє все більше окупованих територій

19 вересня 2022, 17:23 comments1931
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Останні тижні кардинально змінили ситуацію в Україні. Українська армія розгорнула дуже ефективний контрнаступ у Харківській області, повернувши значні території, окуповані росіянами. Також підтверджено, що українці повернули Білогорівку, а це означає, що вперше з 3 червня росіяни не контролюють всю Луганську область. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Луганської ОВА Сергія Гайдая в Telegram.

Український прорив на Луганщині - це вперше така ситуація від 3 червня

Український прорив на Луганщині - це вперше така ситуація від 3 червня. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський у неділю ввечері заявив, що контрнаступ українських військ проти російської армії продовжиться, і враження про те, що після низки українських перемог на фронті "певна тиша", є помилковим.

Відвоювавши землі на Харківщині, українська армія рушила вперед. За останньою інформацією, українці відбили Білогорівку. Це місто, розташоване в Луганській області, поблизу Сєвєродонецька. Повернення її українськими військами означає, що вперше з початку червня росіяни не контролюють всю Луганську область.

Контрнаступ на харківському ділянці став несподіванкою для багатьох аналітиків. Проте провідні західні генерали були поінформовані про заплановані дії заздалегідь. Вони знали, що Україна планує контрнаступ на два фронти, щоб повернути території, окуповані Росією. Військові, однак, здивовані швидкими темпами відновлення контролю українськими військами над східною частиною країни. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що російські мешканці Бєлгорода відчувають страх через війну в Україні та будують барикади.

Також, "Коментарі" писали про захоплений ЗСУ російський танк на Харківщині. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини