Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні набирає обертів: на Заході дали прогноз, коли РФ втратить домінування
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні набирає обертів: на Заході дали прогноз, коли РФ втратить домінування

The Telegraph прогнозує, що домінування Росії на полі бою, швидше за все, буде зруйноване взимку

29 липня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

Країна-агресор розпочала активний наступ на фронті, коли Україна була у вразливому стані. Найбільш песимістичні прогнози щодо цього літа базувалися на критичній українській нестачі людей, снарядів та підготовлених оборонних позицій. Кожну з цих проблем почали – хоч і із запізненням – усувати. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The Telegraph.

Мобілізація в Україні набирає обертів: на Заході дали прогноз, коли РФ втратить домінування

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Журналісти звертають увагу на важливість того, що президент України Володимир Зеленський у квітні підписав закон про мобілізацію.

"Вказані цифри є секретними, але джерела, знайомі з цим питанням, сказали, що за місяць було зібрано у кілька разів більше військ, ніж раніше. Найближчими місяцями вони масово почнуть потрапляти на фронт", — пише видання.

Також звертають увагу журналісти, що не менш важливо, що у квітні Конгрес США схвалив пакет військової допомоги незадовго до нападу на Харків. Надходження цього пакета вже зменшило, але не ліквідувало перевагу Росії у боєприпасах. Поява винищувачів F-16 очікується цього літа.

"Все це означає, що домінування Росії на полі бою, швидше за все, буде зруйноване взимку. А у Москви свої головні болі. У Росії не закінчується бронетехніка, але її запаси скорочуються", — зазначає видання.

РФ також нещодавно збільшила пропозицію із зарплати для добровольців, що свідчить про проблеми з вербуванням. Можливо, колись їй доведеться знизити темп своїх операцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони відповіли, чи дійсно є необхідність зниження мобілізаційного віку.

Також видання "Коментарі" повідомляло — головні висновки перезавантаження мобілізації: чи є привід для хвилювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини