Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: Міноборони відстежить навіть тих, кого немає у реєстрі призовників
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: Міноборони відстежить навіть тих, кого немає у реєстрі призовників

Навіть якщо людини немає в реєстрі військовозобов'язаних, то її "цифровий слід" є в інших українських реєстрах, зазначили в Міноборони

13 жовтня 2023, 14:10 comments1355
Поділіться публікацією:

Навіть, якщо людини немає в реєстрі військовозобов'язаних, то її "цифровий слід" є в інших українських реєстрах, і держава за необхідності її відстежить. Тож мобілізації уникнути не вдасться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Мобілізація в Україні: Міноборони відстежить навіть тих, кого немає у реєстрі призовників

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра наголосила на важливості мати постійний обмін інформацією між різними відомствами.

"Обмін даними між реєстрами, над чим зараз працює цифрова команда Міністерства оборони, спростить і проходження процедур у ТЦК (територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки – ред.)", — розповіла Калмикова.

За її словами, зараз опрацьовується механізм, як прибрати всі неточності щодо обміну інформацією між реєстрами. Тоді держава зможе без жодних проблем відстежити будь-яку людину, адже не буває так, щоб у якомусь із електронних реєстрів вона не була занесена.

Наталія Калмикова зазначила, що українцям призовного віку важливо зрозуміти, що рано чи пізно, але захищати державу доведеться кожному. Тільки ті, хто добровільно прийдуть до ТЦК, можуть самі визначити, чим можуть бути корисними у ЗСУ та самостійно вибрати підрозділ, куди бути мобілізованим.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з 3 жовтня в Україні запрацював електронний реєстр призовників. Цей механізм було запущено з метою спрощення процедури мобілізації громадян, адже ТЦК обмежені у своїх можливостях через відсутність даних щодо військовозобов'язаних осіб. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися думкою українців щодо запуску цього реєстру.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні відреагували на заклик Воллеса мобілізувати більше молоді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини