Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізацією займатимуться не лише ТЦК: з якою ініціативою виходять у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізацією займатимуться не лише ТЦК: з якою ініціативою виходять у Раді

Верховній Раді пропонують скоротити повноваження ТЦК через постійні скандали

13 червня 2024, 07:12 comments1965
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв.

Мобілізацією займатимуться не лише ТЦК: з якою ініціативою виходять у Раді

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, Єгор Черньов згадав про бійку між працівниками "швидкої допомоги" і ТЦК, що відбулася 11 червня в Одесі. Тоді військовослужбовці Київського РТЦК і СП Одеси затримали і утримували кілька фельдшерів, які приїхали на виклик.

"Це справді ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями – я такого ще не бачив", – зазначив Єгор Чернєв.

Парламентарій також зазначив, що у профільному комітеті ВР наразі опрацьовуються варіанти, як не допустити повторення таких ситуацій у майбутньому.

"І один із варіантів – поки що на рівні обговорення – це передача функцій ТЦК якимось цивільним органам. Тобто, можливо, вивести зі Збройних сил або з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів", – сказав Чернєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — трапляються ситуації, коли після оновлення своїх даних у додатку "Резерв" людина на вулиці зустрічає працівників ТЦК і їй все одно виписують повістку. Це відбувається у тих випадках, коли громадянин не має при собі військово-облікових документів, адже це правопорушення. Це в інтерв'ю "Фокусу" пояснив представник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде продовжено термін для оновлення даних військовозобов'язаних: у Слузі народу зробили нову заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини