Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мир по-бразильськи: Бразилія на саміті G7 запропонує своє "посередництво" у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Мир по-бразильськи: Бразилія на саміті G7 запропонує своє "посередництво" у війні в Україні

У Бразилії заявили, що знають, як скоріше розпочати мирні переговори щодо завершення війни в Україні

10 травня 2023, 10:30 comments1845
Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва знову заявив про намір виступити посередником у мирних переговорах України та РФ. Він хоче обговорити це питання на саміті країн G7 у Японії. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Metropoles".

Мир по-бразильськи: Бразилія на саміті G7 запропонує своє "посередництво" у війні в Україні

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва. Фото: з відкритих джерел

Бразильський лідер під час зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів заявив, що миру в Україні може бути досягнуто шляхом переговорів. На його думку, Бразилія допоможе знайти "золоту середину".

"Україна фактично не може змиритися з окупацією своєї території, вона має чинити опір. Європейський союз має рацію у прийнятому рішенні (Ред. – підтримувати Україну), а Бразилія та інші країни мають рацію у бажанні знайти золоту середину. Я думаю, що це можливо. Якби я вірив, що це неможливо, я не взявся б за це", — сказав Лула да Сілва.

Він додав, що вже обговорював врегулювання "українського конфлікту" з лідерами Китаю, Великобританії та Нідерландів. Також президент Бразилії має намір порушити цю тему під час зустрічей на полях саміту G7, який відбудеться у Японії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи реально розпочати переговори про мир в Україні: генсек ООН зробив заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 травня 2023, 09:57

Світовим лідерам треба брати ініціативу в свої руки і вирішувати подальшу долю підопічної України. Потім вимагати в корумпованої влади, яка зацікавлена у вічному, безпідставному, як і напад, затягуванні протистояння. Вимагати виконання рішення світової громадськості. Досить ігнорувати світ, щоб тільки зберегти стару корупцію.


Новини