Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони пропонує знизити граничний вік призову: навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони пропонує знизити граничний вік призову: навіщо

Граничний вік призову пропонують знизити до 25 років – з нинішніх 27

4 травня 2023, 19:37
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України пропонує зменшити граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Міноборони.

Міноборони пропонує знизити граничний вік призову: навіщо

Міноборони

"Дані зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років", – ідеться в повідомленні.

В оборонному відомстві вважають, що "тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації".

Також у Міноборони вказують, що необхідність щорічного прибуття призовників до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) "призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК".

Наразі призовникам у ТЦК та СП (колишніх військкоматах) можуть запропонувати укласти контракт, який передбачає перед участю в бойових діях проходження навчання терміном щонайменше три місяці. Водночас змусити до підписання такого контракту призовника ніхто не може.

"Кожен спільний крок, кожне урядове рішення, кожна зміна до Закону – це відповідь на широкомасштабне вторгнення росії з метою зміцнення нашої обороноздатності. Кожне таке рішення проходить жорстке випробування в умовах воєнного стану", — підкреслюють у відомстві.

Тим часом, Кремль готує провокацію на території Росії для дискредитації ЗСУ.

З паспорта громадянина України пропонують прибрати російську мову.

А директорка розвідки США розповіла про можливості російського наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини