Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр оборони США розповів, чи справді Соледар уже захоплений росіянами
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони США розповів, чи справді Соледар уже захоплений росіянами

Остін зазначив, що у Соледарі мають місце дуже динамічні бої.

12 січня 2023, 07:48 comments2362
Поділіться публікацією:

Немає жодної підтверджуючої інформації про те, що Соледара Донецької області окуповано російською армією. Є лише повідомлення російських пропагандистів про перемогу росіян у Соледарі, але вони неправдиві та не відповідають дійсності. Як повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на "Українформ", таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час прес-конференції за підсумками засідання Консультативного комітету США – Японія з питань безпеки у Вашингтоні.

Міністр оборони США розповів, чи справді Соледар уже захоплений росіянами

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

"По-перше, дозвольте мені почати з питання про Соледара, і чи дістався він росіянам. Зараз ми не можемо підтвердити цю інформацію", – наголосив міністр оборони США.

За словами глави Пентагону, у Соледарі мають місце "дуже динамічні" бої, і контроль над районами переходить з одних рук до інших в умовах жорсткої боротьби.

"Ми зосереджені на тому, щоб зробити все можливе та переконатися, що українці мають можливості, необхідні для успішного захисту своєї суверенної території", – зазначив він.

Остін також додав, що регулярно спілкується зі своїм українським колегою. Крім того, він нагадав, що наступного тижня у Німеччині відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", участь у якому братимуть близько 50 країн. Насамперед там говоритимуть про те, чого Україна зараз потребує найбільше, і що їй необхідно для досягнення успіху в майбутньому.

"Ми підтримуватимемо Україну, поки це буде потрібно, і з усього, що я бачу з боку наших союзників і партнерів, вони відчувають те саме. Тому ми залишаємося єдиними в наших зусиллях", – підкреслив глава Пентагону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло — кого Кремль кинув на штурм Соледара — чому вирішив послабити атаки на Бахмут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини