Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр оборони Литви: Росія програє
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони Литви: Росія програє

Литва підготувала 10 тисяч військових

28 лютого 2023, 21:09
Поділіться публікацією:

Литва й надалі підтримуватиме Україну та її збройні сили в боротьбі з "жорстоким окупантом". Про це сьогодні під час відвідування полігону у Великій Британії заявив міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас. Також він заявив "Росія програє!". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Міністр оборони Литви: Росія програє

Литва разом з Україною

На полігоні литовські інструктори разом із британськими, канадськими та українськими проводять базову загальновійськову підготовку військовослужбовців Збройних Сил України.

"Приємно бачити, що зусилля союзників щодо посилення підтримки України через військову підготовку розширюються, а наші військові інструктори навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і долучаючись до таких міжнародних ініціатив, як місія з базової загальновійськової підготовки військовослужбовців ЗС України. Наші воїни дають українцям навики, необхідні для боротьби на полі бою з жорстокими окупантами. Ми повинні й надалі всіляко підтримувати Україну. Росія програє!" — заявив Арвідас Анушаускас.

Наразі українці отримують знання призначені для виживання на полі бою.

"Ми не маємо можливості конкурувати у підтримці України технікою чи зброєю, але знання та досвід наших солдатів є життєво важливими для воюючих українців", — наголосив головнокомандувач Збройних Сил Литовської Республіки, генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис, який також відвідав полігон.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, Литва брала участь у цій місії з минулої осені і лише у 2022 році в рамках цієї місії було підготовлено близько 10 тисяч українських вояків.

Нагадаємо, що окрім цього Україна зараз просить союзників озброїти її "авіаційною компонентою", а саме — передати літаки F-16. Тим часом, український військовий розповів, що відбувається у Бахмуті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини