Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний попросив F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний попросив F-16

Головнокомандувач Збройними силами України провів розмову з американським колегою

27 лютого 2023, 20:12
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбулася телефонна розмова головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штаба ЗСУ. Однією з тем, які під час розмови підняв Залужний, стало надання Україні літаків F-16.

Залужний попросив F-16

Залужний попросив F-16

"Ми традиційно приділили увагу питанням постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Україні, ситуації на лінії фронту та подальшим планам Сил оборони нашої держави щодо деокупації її території, — цитує Генштаб Залужного. — Актуалізував необхідність посилення спроможностей системи протиповітряної оборони України, зокрема й за рахунок надання багатоцільових бойових літаків F16".

Окрім того, як повідомляє Генштаб, Залужний подякував керівництву та народу США за підтримку нашої держави у боротьбі з агресією РФ.

"Кожний отриманий снаряд, кожна одиниця озброєння і техніки — це врятовані життя українських військових та мирних громадян. Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно переможемо", — впевнений Залужний.

Раніше Байден заявлял, що на цьому етапі російсько-української війни Вашингтон не готовий говорити про передачу Києву новітніх американських винищувачів F-16.

На питання, чи означає це, що відправки винищувачів не буде "ніколи", Байден відповів, що неможливо точно знати, чого потребуватиме українська оборона в майбутньому, але "немає жодних підстав, на яких, на думку наших військових, можна було б обґрунтувати необхідність надання F-16".

"Я поки що виключаю це", – заявив нещодавно Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини