Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ми вже почали отримувати: Данілов заінтригував дальністю нових снарядів HIMARS
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми вже почали отримувати: Данілов заінтригував дальністю нових снарядів HIMARS

Що стосується HIMARS, Олексій Данілов зазначив, що є деяке розуміння, що ми вже почали отримувати снаряди, які вирушають набагато далі, ніж це було на початку.

19 липня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Використання американських ракетних систем HIMARS вже впливає на перебіг війни в Україні. Із союзниками є розуміння і Україна вже почала отримувати снаряди, які за своєю дальністю перевищують ті обмеження, які виставлялися спочатку, коли було обговорено можливість самої поставки HIMARS. При цьому Україна сподівається, що отримає і снаряди тієї дальності, яких дуже потребує. Це вже може статися найближчим часом. Як передає видання "Коментарі", про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на запитання щодо перспектив отримання ЗСУ снарядів дальністю до 300 км в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Ми вже почали отримувати: Данілов заінтригував дальністю нових снарядів HIMARS

Олексій Данілов. Фото: Офіс президента

Олексій Данілов уточнив, що під час повномасштабної війни Україна швидко переозброюється і переходить від радянської військової техніки на західну військову техніку, переходить на стандарти НАТО.

За словами секретаря РНБО, снаряди радянських калібрів, які здебільшого були у ЗСУ, тепер закінчуються в Європі. Йдеться про так звані 152 і 122 калібри. З огляду на те, що війна в Україні затягнулася і саме цими снарядами Європа активно допомагала Україні, то їхній залишок дуже малий.

Данілов підтвердив, що Україна, як і раніше, потребує прискорення та збільшення поставок західної зброї, але якщо порівняти ситуацію, яка була з тією, яка є сьогодні, то можна сказати про досягнення паритету з армією РФ щодо деяких позицій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Валерій Залужний розповів про ситуацію на фронті, пояснивши, чому тепер усе під контролем.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії заявляють, що хочуть приєднати до своєї території ще дві області України, пояснюючи це "утискаємо місцевих жителів націоналістами".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини