Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мер Маріуполя назвав кількість загиблих у місті від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Маріуполя назвав кількість загиблих у місті від війни

Вадим Бойченко розповів про перші дні окупації в місті та як українці залишали Маріуполь, що перебував під окупацією російської армії.

14 квітня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко вказав, що за офіційними підрахунками понад 20 тис. людей загинуло в Маріуполі за час війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

Мер Маріуполя назвав кількість загиблих у місті від війни

Мер Маріуполя Вадим Бойченко. Фото з відкритих джерел

Вадим Бойченко згадав, що в перші дні маріупольці не очікували окупації, адже з 24 по 26 лютого населення міста мало змогу виїжджати, проте потяги були заповненні лише на 50%. Таким чином з Маріуполя виїхало близько 100 тис. населення, однак залишилось 400 тис. в оточені російської армії після 27 лютого. Далі виїзд з міста був утруднений, проте можливий через Васильківку, яку обстріляла російська армія в кінці вересня і таким чином заблокувала виїзд з міста до України.

"Якщо їдуть сьогодні, то через Росію, Європу до України. Таким чином ще додатково більше 100 тисяч виїхало. І сьогодні десь 200 тисяч місцевого населення перебуває на території держави Україна", — заявив Бойченко.

Також міський голова Маріуполя згадав, що мерії вдалось рахувати кількість загиблих від російської агресії.

"За офіційними нашими підтвердженими даними, це більше 20 тисяч населення загинуло. Це те, що нам вдавалося рахувати", — говорить Вадим Бойченко.

Бойченко вказує, що це дуже обережна цифра.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Human Rights Watch знайшла нові докази катувань українців.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, який назвав дату, коли ЗСУ можуть звільнити Крим. Якщо Захід надасть українській армії зброю дальньої дії, то це може статись до кінця літа цього року, вважає Бен Годжес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини