Головна Новини Суспільство Війна з Росією Human Rights Watch знайшла нові докази катувань українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Human Rights Watch знайшла нові докази катувань українців

Правозахисна організація опитала десятки людей, які піддавались тортурам з боку російських військових на території окупованої Херсонщини.

13 квітня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала нові докази свідчень про катування українців російськими військами на території Херсонщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на HRW.

Human Rights Watch знайшла нові докази катувань українців

Російські військові катували цивільне населення. Фото з відкритих джерел

Херсон був під російською окупацією вісім місяців. Після звільнення правозахисники знайшли десятки катівень та опитали людей, яких затримували російські військові і влаштовували їм тортури.

Жертви та їхні родини розповіли організації про тортури, яких вони зазнали в ізоляторах, які розміщувались у місті, а також на тимчасових майданчиках, створених в інших місцях, зокрема в сільській школі. Організація заслухала 12 колишніх ув'язнених і 10 членів сімей, які описали тортури та агресію в катівнях.

"Колишні затримані неодноразово повідомляли про подібні форми жорстокого поводження, включаючи жорстоке побиття палицями та гумовими кийками, ураження електричним струмом, погрози смертю чи каліцтва та використання болісних стресових положень. Затриманим не надавалася належна медична допомога", — повідомляє Human Rights Watch.

В правозахисній організації стверджують, що наразі дослідили лише незначну частину воєнних злочинів Росії у Херсоні та його околицях.

"Через п’ять місяців після того, як російські війська відступили з Херсона та прилеглих районів, ми все ще лише дряпаємо поверхню їхніх звірств, і поводження з усіма українськими мирними жителями на окупованих територіях викликає дедалі більше занепокоєння", – сказала старша дослідниця Human Rights Watch Юлія Горбунова та додала, що "російський персонал вищої ланки командування має знати, що він відповідатиме за кожен скоєний ними злочин".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нові докази про вбивство українського полоненого вказують на причетність "Вагнера".

Також "Коментарі" писали, що Пригожин відповів чи стоїть Вагнер за стратою українського військового.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини