Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мединський розповів, що вимагала Росія у Стамбулі, окрім нейтралітету України
commentss НОВИНИ Всі новини

Мединський розповів, що вимагала Росія у Стамбулі, окрім нейтралітету України

10 березня 2022 року в рамках дипломатичного форуму в Анталії відбулася зустріч міністрів закордонних справ України та Росії Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова, а переговори на рівні делегацій стартували 29 березня у Стамбулі

28 листопада 2023, 21:28 comments1609
Поділіться публікацією:

Крім вимоги нейтралітету України та її невступу до НАТО, РФ на переговорах у 2022 році у Стамбулі домагалася суверенітету над Кримом та "незалежності республік Донбасу". Про це заявив голова російської делегації на переговорах Володимир Мединський.

Мединський розповів, що вимагала Росія у Стамбулі, окрім нейтралітету України

Володимир Мединський

Раніше у своєму інтерв'ю телеведучій Наталі Мосейчук голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який на переговорах у Стамбулі очолював українську делегацію, заявив, що основною вимогою росіян у ході переговорів було закріплення нейтрального статусу України "як Фінляндія колись". За його словами, Україна відмовилася від цього під впливом британського прем'єра Бориса Джонсона, який приїхав до Києва і заявив, що "ми нічого не будемо з ними підписувати, давайте просто з ними воюватимемо". Також Арахамія зазначив, що перепоною для укладання миру чи перемир'я у березні 2022 року була норма Конституції України, яка оголосила інтеграцію до НАТО метою зовнішньої політики України.

Як зазначив Арахамія, Росія висувала також вимоги пов'язані з "російськомовним населенням" та "денацифікацією", але все ж таки головним було — оголошення Україною свого постійного нейтрального статусу.

Президент Росії Володимир Путін, розповідаючи про перебіг переговорів у Стамбулі, також згадував вимогу РФ про обмеження чисельності ЗСУ та наступальних типів озброєнь – танків, РСЗВ, літаків.

Як зазначає Арахамія, згадуваний документ не було підписано, оскільки він не мав таких повноважень. "Теоретично" його могли завізувати Зеленський та Путін, а потім ратифікувати парламенти країн.

Тим часом, боєць ЗСУ розповів, чому важко рухатися у бік Мелітополя.

Циклон Oliver наближається до України: синоптик розповіла, де буде найсильніший удар стихії.

А президент американської держави має намір прийняти юдаїзм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини