Головна Новини Суспільство Війна з Росією Медіахолдинг Євгена Пригожина припиняє свою роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медіахолдинг Євгена Пригожина припиняє свою роботу

Роскомнагляд заблокував сайти видань із медіахолдингу "Патріот" на території Росії, напередодні було заявлено про припинення роботи цих ЗМІ

1 липня 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Видання "Невські новини" та "Економіка сьогодні", що входять до медіахолдингу "Патріот" Євгена Пригожина, який володіє також приватною військовою компанією "Вагнер", припиняють роботу. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили представники цих ЗМІ.

Медіахолдинг Євгена Пригожина припиняє свою роботу

Євген Пригожин

Закривається і інтернет-видання "Федеральне агентство новин" (РІА ФАН), яке також входить до цього медіахолдингу. За словами його керівника, вони працювали з 2009 року і одним із головних напрямів їхньої діяльності була протидія російській опозиції на чолі з Навальним.

Онлайн-видання The Bell написало 30 червня з посиланням на два джерела в медіахолдингу "Патріот" та одного його колишнього співробітника, що начальники напрямів та відділів повідомили своїх підлеглих про необхідність написати заяви про звільнення за власним бажанням у зв'язку із припиненням роботи холдингу. Одно з джерел передало зі слів головного редактора медіа зі структури "Патріота", що нарада проходила за особистої участі Пригожина і тривала з ранку до вечора з невеликими перервами. Редакторам доручили "все (пустити — ред.) під ніж", знищити "всі сліди присутності" в інтернеті — не лише сайти медіа, а й соцмережі, телеграм-канали, сторінки на "Яндекс-дзені" та чати.

Співробітникам холдингу пообіцяли виплатити зарплати за червень, інших компенсацій не очікується. Більша їх частина не була оформлена за трудовим законодавством. Сервери та техніка, вилучені під час обшуків в офісах структур Пригожина на вихідних, як і раніше, залишаються у силовиків, а разом з ними і доступ до частини сайтів та телеграм-каналів мережі.

Домовитись про передачу холдингу Пригожина в управління новому власнику, за словами джерел, не вдалося.

Нагадаємо, заколот Пригожина стався 23-24 червня. Під час нього вагнерівці зупинилися лише за 200 кілометрів від Москви. В результаті домовленостей, досягнутих за участю глави Білорусі Олександра Лукашенка, вагнерівцям дали можливість "піти до Білорусії". Хто не захоче цього робити, може укласти контракт із міністерством оборони РФ або повернутися до своїх родин. Імовірно, ліквідація медіахолдингу Пригожина є частиною цих домовленостей.

Тим часом, Зеленський назвав рішення Заходу, яке здатне поставити Путіна на місце.

Міноборони РФ розірвало всі зв'язки із ПВК "Вагнер".

А Данилов назвав перші республіки, які вийдуть зі складу РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини