Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Мають достатньо сил": Курська операція не зупинила наступ РФ на Покровськ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мають достатньо сил": Курська операція не зупинила наступ РФ на Покровськ

Росіяни мають достатньо сил, щоб продовжувати наступ на Покровському напрямку

14 серпня 2024, 23:19
Поділіться публікацією:

Російські загарбники мають сили та спроможність продовжувати наступ на сході України, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Мають достатньо сил": Курська операція не зупинила наступ РФ на Покровськ

РФ продовжує наступ на Донбасі. Фото з відкритих джерел

"Основні резерви, судячи з усього, окупанти перекинули на інші напрямки, оскільки, згідно з повідомленнями російських пропагандистів, на Покровському напрямку вони штурмують останніми солдатами. Але ми відступаємо, бо маємо ще більше знищені підрозділи, в яких обмаль і людей, і техніки. Звісно, є БПЛА, але війна без піхоти не виграється", — зазначив Микола Мельник.

Водночас, повідомив офіцер ЗСУ, росіяни зуміли на більшості напрямків зупинити український наступ у Курській області.

"Зараз окупанти продовжують зосереджувати сили та засоби для контрнаступальних дій. Можу порадити нашим батькам-командирам обережніше використовувати наявний ресурс. Фактору раптовості більше немає. Подальше просування в лоб по дорогах призводить до надмірних втрат при відсутності результатів", — наголосив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лейтенант Збройних Сил України з позивним "Алекс" повідомив, що захоплені в полон російські військові висловили бажання воювати на боці України в російських добровольчих угрупуваннях. За його словами, російські добровольці мають пройти перевірки, щоб потрапити до лав українських сил.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що не таємниця, що для Кремля українці не є пріоритетом, а тому гуманітарна допомога на тимчасово окупованих територіях має функцію шантажу та підкупу лояльності населення. Водночас потреби етнічних росіян мають більшу пріоритетність, оскільки у Кремлі чудово розуміють, що окуповані території – не Росія. Відтак, зазначили у Центрі спротиву, усі гуманітарні вантажі були перенаправлені на Курщину. Відповідне рішення Кремль пояснює нібито ініціативою населення окупованих територій, а місцевим мешканцям наразі відмовляють у видачі допомоги. Натомість їх годують обіцянками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини