Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські полонені з Курської області прийняли несподіване рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські полонені з Курської області прийняли несподіване рішення

Російські військові, які потрапили в український полон під час боїв у Курській області, хочуть воювати за Україну.

14 серпня 2024, 09:00 comments10758
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Лейтенант Збройних Сил України з позивним "Алекс" повідомив, що захоплені в полон російські військові висловили бажання воювати на боці України в російських добровольчих угрупуваннях. За його словами, російські добровольці мають пройти перевірки, щоб потрапити до лав українських сил.

Російські полонені з Курської області прийняли несподіване рішення

Російські полонені в Курській області. Фото з відкритих джерел

Український військовий та автор телеграм-каналу "Офіцер" розповів про несподіване рішення, яке ухвалили деякі російські солдати, які потрапили в український полон під час боїв у Курській області.

"Є перші полонені з КуНР, які погодились воювати в лавах РДК та Легіону Свободи росії. Надалі їх чекають спецперевірки, але таких, відверто кажучи, небагато", — розповів військовий.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Україна за тиждень боїв у Курській області взяла під контроль на території Росії 74 населених пункти. Крім того, площа, яка контролюється українськими військовими становить близько тисячі квадратних кілометрів.

Українські військові в соціальних мережах неодноразово публікували відео з полоненими, кількість яких вимірюється сотнями, які були захоплені під час військової операції в Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жителі Курщини та російські строковики активно видають координати кадирівців на території РФ. Основною причиною неприязного ставлення до чеченських бойовиків стала їх поведінка на території Курської області з росіянами.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців готові підтримати проведення референдуму щодо незалежності Курської Народної Республіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини