Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дали – забрали: росіяни залишили жителів окупації без допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Дали – забрали: росіяни залишили жителів окупації без допомоги

Допомогу екстрено перенаправляють у Курську область

13 серпня 2024, 22:23
Поділіться публікацією:

Російські загарбники масово переправляють гуманітарні вантажі, передбачені для тимчасово окупованих територій, в Курську область.

Дали – забрали: росіяни залишили жителів окупації без допомоги

Ворог забрав допомогу у жителів окупації. Фото з відкритих джерел

Як пише Центр національного спротиву, не таємниця, що для Кремля українці не є пріоритетом, а тому гуманітарна допомога на тимчасово окупованих територіях має функцію шантажу та підкупу лояльності населення. Водночас потреби етнічних росіян мають більшу пріоритетність, оскільки у Кремлі чудово розуміють, що окуповані території – не Росія.

Відтак, зазначили у Центрі спротиву, усі гуманітарні вантажі були перенаправлені на Курщину. Відповідне рішення Кремль пояснює нібито ініціативою населення окупованих територій, а місцевим мешканцям наразі відмовляють у видачі допомоги. Натомість їх годують обіцянками.

Центр національного спротиву закликав жителів окупації повідомляти про колаборантів та допомагати ЗСУ звільняти захоплені регіони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що pа оцінкою німецького експерта з аналізу відкритих даних Юліана Репке, Україна значно просунулась у своєму наступі на Коренево і вже контролює перше російське місто Суджу. За інформацією української сторони, за останні дні було взято під контроль 44 населені пункти в Курській області, що становить близько 5% від всієї території регіону. 12 серпня ЗСУ вперше опублікували відеозаписи, що підтверджують захоплення Суджі, міста з населенням близько п'яти тисяч людей. Незважаючи на те, що місто виглядає безлюдним, серйозних руйнувань на відео не видно, що свідчить про швидке захоплення без тривалих боїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини