Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розширення фронту: куди рухаються сили ЗСУ після захоплення Суджі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розширення фронту: куди рухаються сили ЗСУ після захоплення Суджі

Експерт Юліан Ріпке вважає, що ЗСУ наступають на Кореніво

13 серпня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

За оцінкою німецького експерта з аналізу відкритих даних Юліана Репке, Україна значно просунулась у своєму наступі на Коренево і вже контролює перше російське місто Суджу. За інформацією української сторони, за останні дні було взято під контроль 44 населені пункти в Курській області, що становить близько 5% від всієї території регіону. Про це пише BILD.

Розширення фронту: куди рухаються сили ЗСУ після захоплення Суджі

ЗСУ наступають на Коренево, за даними експерта BILD

12 серпня ЗСУ вперше опублікували відеозаписи, що підтверджують захоплення Суджі, міста з населенням близько п'яти тисяч людей. Незважаючи на те, що місто виглядає безлюдним, серйозних руйнувань на відео не видно, що свідчить про швидке захоплення без тривалих боїв.

Аналізуючи ситуацію, Юліан Репке зазначає, що важкі бої відбуваються приблизно за 20 км на південь від Суджі та на схід від неї, де російські підрозділи не змогли просунутися ближче, ніж на 6 км до міста. Загони "Ахмат", які беруть участь у боях, зустрічають сильний опір з боку українських сил

Розширення фронту: куди рухаються сили ЗСУ після захоплення Суджі - фото 2
Подальший наступ ЗСУ поширюється північ до Коренево, де українські війська намагаються розширити свій плацдарм. Судячи з опублікованих кадрів ЗС РФ, російські безпілотники активно атакують українські механізовані частини на південь та схід від селища. За непідтвердженими даними, за останню добу знищено чи захоплено до десяти бронетранспортерів ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зухвала операція ЗСУ у Курській області – це спроба шокувати Росію, яка вже звикла до кривавої війни, досі обмеженою територією України. Але є ризик, що ця спроба може закінчитись великою трагедією для самої України. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The New York Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини