Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масштабний наступ росіян на сході України: реакція Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабний наступ росіян на сході України: реакція Білого дому

Джон Кірбі заявив, що у війні в Україні жодна сторона не досягає значного прогресу на фронті.

24 січня 2024, 16:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка опублікувала звіт, що росіяни збільшили інтенсивність свого наступу в останні два тижні січня. Крім того, про російську активність говорять також українські військові та вказують, що у їх планах захопити українські міста. Попри це, прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що США не бачить значних змін на українському фронті.

Масштабний наступ росіян на сході України: реакція Білого дому

Представник Білого дому Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Білому Домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі відзначив, що на лінії фронту не відбувається "значного прогресу" від дій російської армії, а також від ЗСУ.

"Ми не бачимо великого руху на фронті... Жодна сторона насправді не досягає значного прогресу, і ми не бачимо жодного значного поштовху з боку росіян до якогось наземного наступу", — стверджує Кірбі.

Однак прессекретар Пентагону не виключив можливості, що росіяни активізують свій наступ після того, як земля стане твердішою через морози.

Нагадаємо, що розвідка Британії проаналізувала дані втрат російської техніки та стверджує на посиленні інтенсивності російських військ на фронті. За їх даними росіяни використовують важку техніку та піхоту активніше, тому зазнають більших втрат на фронті.

Речник бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов розповів, що головним напрямок масового штурму росіян став рух до Куп’янська. За словами військового окупанти хочуть захопити місто, однак ЗСУ добре підготували захист та відбивають атаки росіян на цьому напрямку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент Росії Дмитрій Медведєв відреагував на заяву США, які не погоджуються віддати Аляску. За словами Медведєва в такому випадку "війни не уникнути".

Також "Коментарі" писали, що У Польщі закликали депортувати українських чоловіків для війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини