Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лукашенко відхрестився від гарантій Пригожину та похвалив Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко відхрестився від гарантій Пригожину та похвалив Путіна

Після смерті Пригожина журналісти та блогери звинуватили Лукашенка, як посередника у переговорах між Кремлем і Пригожиним, у порушенні данного слова

25 серпня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Пригожин ніколи не просив гарантій безпеки для себе, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко. Таким чином він прокоментував звинувачення на свою адресу, як посередника у перемовинах між Путіним і Пригожиним під час заколоту 23-24 червня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко відхрестився від гарантій Пригожину та похвалив Путіна

Лукашенко - союзник Путіна

"Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен гарантувати безпеку Пригожина. Це по-перше, — заявив Лукашенко. — По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла. А по-третє, запам'ятайте: з безпеки ми двічі підходили до цього... Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем йшли на Москву. Я йому кажу: "Жень, ти розумієш, ти погубиш людей і сам загинеш?" У запалі ця людина (тільки з фронту): " Чорт із ним, загину! " Я йому кажу: " Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила". "Ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину". Ось перша розмова йшла. Вдруге, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: "Хлопці, начувайтеся".

Крім того, Лукашенко, очікувано, почав вигороджувати Путіна від звинувачень у причетності до вбивства Пригожина. Зокрема, Лукашенко заявив:

"Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, приймаючи рішення з інших, менш складних питань", — заявив глава Білорусі.

27 червня Лукашенко заявляв: "Я і сказав Пригожину: "Це – гарантія. Аж до того, що я виведу тебе до Білорусі і гарантую тобі повну безпеку. І твоїм хлопцям".

Нагадаємо, що під час заколоту 23-24 червня саме домовленості з Лукашенком про можливість "піти до Білорусі" зупинили "марш справедливості" Пригожина за 200 кілометрів від Москви. 23 серпня літак з Пригожиним та його почтом впав у Тверській області. Всі пасажири та екіпаж авіасудна — 10 осіб — загинули, зокрема і Євген Пригожин.

Тим часом, у Зеленського розповіли, що буде, якщо все ж таки відбудеться заморожування війни.

У РФ знесли могили "вагнерівців", майданчик заливають бетоном.

А у Путіна розповіли, чому "вимушені" продовжувати війну проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини