Головна Новини Суспільство Війна з Росією Литва зібрала гроші для знищення росіян. Військова техніка отримала промовисту назву
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва зібрала гроші для знищення росіян. Військова техніка отримала промовисту назву

Володимир Зеленський на платформі United24 запустив програму по збоку коштів на морські дрони. На один безпілотник гроші зібрали громадяни Литви.

17 листопада 2022, 13:01 comments1401
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України запустив ініціативу зі збору гроше на 100 морських безпілотників для захисту українських територіальних вод. До такого збору долучились і литовці, які змогли назбирати 250 тис. доларів. Тепер морський дрон отримав промовиту назву "PEACE Дец". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter литовського телеведучого Андрюса Тапінаса.

Литва зібрала гроші для знищення росіян. Військова техніка отримала промовисту назву

Армія морських безпілотників. Фото: з відкритих джерел

Президент України після вдалої військової компанії з залученням морських дронів розпочав великий збір коштів для них на платформі United24. 11 листопада литовський телеведучий Андрюс Тапінас приєданвся до ініціативи Зеленського та відкрив збір на морський дрон для ЗСУ.

Усього за кілька годин литовці змогли зібрати гроші на суму у 250 тис. доларів і передали їх для покупки  морських дронів.

Тапінас вирішив, що литовському безпілотнику потрібна назва та почав голосування з кількома варіантами:

  • Kabajeva
  • Nasrai
  • Bangputys
  • PEACE дец

Значна більшість проголосувала за варіант "PEACE дец", який і переміг. Саме таку назву тепер отримає морський безпілотник, який був куплений для України коштом пожертв литовських громадян. До ініціативи збору коштів на морські дрони також долучився відомий американський історик Тімоті Снайдер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережу потрапило відео на якому морські дрони завдають ударів по російській техніці в бухті Севастополя. Відповідні кадри показали на зламаних хакерами каналах у Криму.

Також "Коментарі" писали про морські дрони, які ймовірно пошкодили фрегат "Адмірал Макаров". Це найбільше судно Чорноморського флоту РФ після потоплення крейсера "Москва". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Хохол

17 листопада 2022, 15:14

Расизмом попахує від автора....


Новини