Головна Новини Суспільство Війна з Росією Літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни

Передача Україні літаків F-16 від Данії затримується на півроку

6 січня 2024, 15:00 comments1924
Поділіться публікацією:

Постачання винищувачів F-16 від Данії для України затримується. Термін затримки становить близько півроку. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Berlingske".

Літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання з посиланням на Міністерство оборони Данії зазначає, що не виконано низку умов, щоб Україна могла використати передані бойові літаки.

Відомо, що Україна мала отримати перші шість винищувачів після Нового року, але зараз графік змістився і постачання передбачено на другий квартал 2024 року.

У Міноборони Данії пояснюють, що серед факторів, що впливають на затримки, зокрема графік навчань українських пілотів, розклад яких залежить від техніки та погоди.

"Крім того, продовжується робота у міжнародній коаліції ВПС, щоб забезпечити створення в Україні необхідної матеріально-технічної бази та інфраструктури", — додає відомство.

У матеріалі йдеться, що у Данії проходять навчання шість українських пілотів. Очікується, що протягом 2024 року з Данії до України буде відправлено ще вісім літаків F-16, а 2025 року – ще п'ять. Чи будуть затримані й ці поставки – поки що невідомо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські пілоти активно проходять підготовку на винищувачах F-16. Все йде за планом, і курс навчання має завершитися за кілька місяців. Таку заяву зробив представник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер. Він зазначив, що навчання українських бойових льотчиків продовжується на авіабазі в штаті Арізона.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни намагаються пристосуватись до можливостей ППО України: подробиці від ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЭДВАРД

6 січня 2024, 16:30

ТРУДНО ПОБЕДИТЬ ОДИЧАЛОГО НАЦИСТА В КРЕМЛЕ С ТАКИМИ СОЮЗНИКАМИ!!! У НИХ ПОСТОЯННЫЕ ЗАДЕРЖКИ КАК У ЖЕНЩИН МЕСЯЧНЫХ!!!

фєдя

6 січня 2024, 15:20

Виконайте Будапештський меморандум.

Брат

6 січня 2024, 15:16

Ложь.Первые "литаки" уже осуществили атаку на Крым,хоть и с территории Румынии или из того района.А вообще Ф-16 аналогия МиГ-29,причем раннему,так что на новую вундерВАФЛЮ не тянет.

Правдоруб

6 січня 2024, 15:09

очередной лже бред как и контранапступ без авиации в прошлом году! всех депутатов, министров, судей и их детей и все будет и война которой нет за неделю закончиться!!!


Новини