Головна Новини Суспільство Війна з Росією 67-річна жінка з Миколаївщини стала сапером: чому її світлини облетіли весь світ
commentss НОВИНИ Всі новини

67-річна жінка з Миколаївщини стала сапером: чому її світлини облетіли весь світ

Після деокупації рідного села Степова Долина, що на Миколаївщині, життя його жительки - пенсіонерки Ганни Пліхчинської, докорінно змінилося

27 травня 2023, 20:05 comments1648
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на ТСН.

67-річна жінка з Миколаївщини стала сапером: чому її світлини облетіли весь світ

Життя української пенсіонерки після деокупації.Фото Енджея Новицького

Після того, як село звільнили ЗСУ, 67-річна жінка повернулася додому із Черкаської області, куди під час бойових дій виїхала, прихопивши з собою господарку. Аби продовжувати жити далі, у майже безлюдному селі, пенсіонерка опанувала прилад з пошуку вибухонебезпечних предметів і тепер, щодня шукає у полі міни.

На такий крок жінка пішла, через власну корову Лану. Таким чином, Ганна Плічинська, перед випасанням худоби, перевіряє чи безпечно на пасовиську. Знайдені дрібні предмети вона забирає сама, а коли натрапляє на щось масивне, позначає місце і телефонує правоохоронцям.

"Я беру, ставлю палку, бо так сказав мені поліцейський. Помічаю, де воно, а тоді його кличу, він приходить і забирає. А такі маленькі, то я сама збираю", — зауважує жінка.

Нещодавно, світлини, на яких видно життя пенсіонерки у деокупованій Степовій Долині, облетіли весь світ. Після того, як їх зробив й опублікував польський фотограф Єнджей Новицький. Сьогодні, як зізнається жінка, їй страшно жити в селі, однак – іншого прихистку у неї немає. А знову їхати кудись в інше місце, вона не хоче. Під час захоплення цього краю окупантами, село 9 місяців обстрілювали. Наразі, людей у Степовій Долині майже не залишилося, а у Ганни Плічинської тут невеличка господарка та город. Тож, вона звикає до життя в нових умовах.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — На Харківщині, через чотири доби знайшли 2-річну Віолетту: що з дитиною Дитину відшукали у лісі, за 6 км від дому. Три ночі вона провела сама, посеред хащ, диких звірів та небезпеки.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Партизани"Атеш" проникли в Московську поліцію: у відділку знайшли важливу документацію Група партизанів руху "Атеш", що діє на окупованих територіях української держави та у Росії, пробралася до "обителі" російських правоохоронців в Ізмайлівському районі Москви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини